Peste Ionut pe locul 3 in Lotul Olimpic al Romaniei la Maraton Porumbei 2018

Cu porumbeii am cochetat de la varsta de 7-8 ani...am trait printre ei datorita unchiului meu care avea foarte multi porumbei, majoritatea de ornament, si de aici... m-am indragostit de porumbei. Primii porumbei gutani i-am avut in balconul apartamentului, dupa mule incercari esuate de a construi o crescatorie deasupra blocului.
M-am intors la porumbei prin anul 2000...in 2002 am reusit sa construiesc pe acoperisul blocului o voliera unde si la ora actuala am porumbeii.
Ca locuiesc la bloc nu este un impediment, este mai greu cand trebuie sa urci mancarea sau sa cobori custile de transport, dar am reusit sa-mi achizitionez o bucata de teren si cred ca la anul voi muta porumbeii acolo.


loc 3 Lot Olimpic Categoria E (maraton) cu 0841050/12 F in 2018 FNCPR
loc 3 National Palmares Maraton cu 0841050/12 F in 2018 FNCPR
loc 3 National Maraton National cu 0455004/12 F in 2014 FNCPR


Ambele au fost si primele femele din TOP 3 National in anii respectivi.




 


 
Cei mai multi porumbei provin din materialul autohton, pasari care au avut ca obiectiv castigarea curselor de fond si maraton, de la crescatori din zona sau din alta parte precum : Manea Constantin, ing.Cretulescu, Nour Gabi si Mihailescu Paul care avea porumbei de la Prusu Dan din Constanta, descendenti din porumbeii importati in anii '80.
Bineinteles si ceva de prin Belgia si Olanda, dar nu sunt de la crescatori super renumiti. In ultimul timp am m-ai facut niste achizitii : Desmether, Fratii Debousqua, Guy Bayert, Jos Thone, Emiel Denis, Butucanu Stefan, Lupoi C-tin, Nour Gabi, dar care asteptam sa dea roade...unii deja au mers destul de bine.
De antrenat si de zburat eu sunt pe ritm vechi, imi place sa astept pana se maturizeaza, deci majoritatea nu zboara decat antrenamentele, la pui si la un an. Asta fac eu chiar daca sunt multi atotstiutori si ma critica, eu concurez si zbor pt mine nu pt altii...
Cand porumbeii sunt deja maturizati, incepand cu varsta de 2 ani, minim,  ei sunt antrenati astfel:
personal le fac 2-3 antrenamente de 35km, 1 x 70Km, 1 x 150Km, si apoi particip la o etapa de viteza, demifond si un fond. Dupa o luna de la etapa de fond porumbeii incep sa participe la etapele de maraton.
Ca si antrenamente in jurul crescatoriei le acord 40 minute sau mai mult dimineata, la fel si seara.

Dupa fiecare concurs de fond sau maraton primesc 3 zile tratament de trichomonoza si trei zile tratament pentru cai respiratorii, plus recuperator.
Tratamente le fac pe cele obisnuite: 5 zile trichomonoza, 10-12 zile salmonela, vaccinul, cai respiratorii si viermi.