Loc 1 maraton Leipzig din 5560 porumbei si 311 columbofili pentru Habaci Calin

In data de 16.06.2018 a avut loc maratonul cu lansare de la Leipzig la care au participat crescatori din Timis, Arad, Bihor si Caras-Severin.  Un concurs deloc usor datorita conditiilor meteo din ziua lansarii, concurs catastrofa in opinia crescatorilor care au angajat la aceasta cursa, drept dovada avem clasamentul online care ne arata cum porumbeii de pe ultimele pozitii pot clasa cu viteza de 351 m/m, a treia zi de concurs mai exact. Datorita etapei de la Leipzig din 16 iunie, urmatoarele doua maratoane pentru zona de vest si anume Stendal si Leipzig au fost anulate. 

Fericitul castigator la aceasta cursa este binecunoscutul columbofil Habaci Calin din Arad. El cucereste pozitia intai cu masculul RO16-529210 care parcurge distanta de 870 km cu  o viteza medie de 1079 m/m. 

Tatal porumbelului castigator la aceasta etapa este fiu din "Hermesa Galactica" iar mama porumbelului castigator este nepoata din "Hermesa Galactica". Rezultatele ambilor parinti le gasiti in pedigreul atasat in galeria pozelor.