Porumbelul Louis Van Loon - Poppel (BE) La baza performanțelor spectaculoase ale sportului columbofil la nivel mondial!

In timp ce trecem prin istoria sportului international numit columbofilie si cautam linii de reprodutie excepționale ... pentru porumbei de exceptie ... pentru originea unui "super-pedigree"  vom observa ca numeroase linii de top se rezuma doar la cativa porumbei din trecutul indepartat.

Pedigree-uri specifice sau cum ne place noua sa le spunem “porumbei dominanti” mereu apar in pedigree-ul “noilor vedete” intr-o generatie mai tarzie. Le putem spune “un cuplu” dominant care se asterne la baza sportului columbofil. Adeseori rezultatele de top sunt puse in seama unui pedigree superior desi la o inspectie mai amanuntita totate rezultatele provin din “originalul cuplu de baza”.

Multe carti si articole au fost cauza indirecta prin care unii columbofili care au achizitionat porumbei de la cei de top în urma căruia "caracteristicile dominante" ale porumbeilor lor au început să formeze baza succeselor de top în sportul porumbeilor , și în alte crescatorii. Denumirea unor noi familii era prea riscantanta, doar pentru ca exista sansa de a uita un nume important , aruncam o privire mai amanuntita in randurile pedigreeu-lui vedem foarte des numele colegilor nostri nordici pe distante lungi in special distante foarte lungi peste noapte apare inevitabil numele de Jan Aarden si vechiul “ pedigree Steenberg” la baza carora sta mana maestrului Piet De Weerd. Linia a fost deseori combinata cu o doza de Tournier pentru a pastra viteza necesara pentru “porumbeii de noapte”.Pentru distanta medie si distanta de o zi majoritatea coloniilor de top inca sunt bazate pe “neimportanta” linie de porumbei de la Janssen Arendonk si Louis Van Loon din Belgia.

Volume au fost scrise deja despre faimosii frati din Arendonk, lasati-ne pe noi sa scriem despre poruumbeii Louis Van Loon care sunt la fel de importanti pentru noi in categoria porumbeilor de top. Aproape oricine a auzit de numele Louis Van loon doar din simplul fapt ca omul a concurat extrem de bine pe distante medii si mai lungi in Belgia, de ani buni in unele cazuri fiind exclus din competitii sau cluburi fiind prea puternic si superior fata de ceilalti concurenti. Victorii teritoriale si nationale au adus “coloniei” Van Loon interes international. Performante de top au atras interesul crescatorilor trimitand astfel oameni in “pelerinaj” la Poppel in speranta ca vor gasi intariri in clasa de top Louis Van Loon.

Succesul a stat in pastrare!...in ziua de azi o mana de crescatori isi datoreaza succesul introducerii porumbeilor Louis Van Loon in colonia lor atat si in matca cat si in concursuri. Porumbelul Van Loon adesea cunoscut ca si linia care poate fi imperechiata cu usurinta a facut un numar foarte mare de crescatori sa reuseasca propriile incrucisari de succes. Ar fi prea mult sa enumeram toate numele, vorbim de proportia unei carti, de aceea ne limitam doar la cateva exemple de top care au reusit rezultate formidabile cu porumbel care au la baza minunatii porumbei Van Loon in special descendentii din 2 linii top de matca Louis Van Loon, acestea fiind:

Tulpina cuplul 1:
Format din " absolut tulpina tatalui"  by Louis Van Loon: Blauwe van 84’ B84-6091954 (self 6 x 1° prize, including 1° Prov Etampes 2.415 p., 1° Corbeil  551 p., 1° Melun 513 d…) x ‘Daughter National I Schellens’ B89-6040787 (daughter of the 1° Nat Bourges 7.927 p. and 1° Prov Orleans 4.301 p. by Karel Schellens)

Tulpina cuplul 2:
Din‘530’ B90-6237530 x ‘Daughter Blauwe van 81’ B87-6616541. Sunt parintii renumitului ‘Beste Kweker 948/93’! Parintele matcii Blauwe van 84' 954/84 ca si “Grote Blauwe” sau “Kleine Blauwe” sunt nume de celebritati in crescatoria Van Loon care apar in cateva pedigree a unor porumbei de top din ziua de astazi. In cautarea continuua a succesului absolut maestrii actuali ca Gerard Koopman si Hans Eijerkamp si fii sai au venit sa achizitioneze puternic in Poppel si cativa porumbei au fost transferati cu succes in noua lor casa din Olanda cu un rezultat favorabil.


Gerard Koopman,Ermerveen
Este un secret public ca unul din maestrii contemporani in columbofilia Olandeza numit Gerard Koopman profita de fiecare ocazie pentru a isi intari lotul, din aceasta cauza Gerard “viziteaza” Belgia pentru a face primul achizitiile de top in fata “vecinilor din sud”. La fel a fost si in cazul in care a plecat in Belgia pentru a achizitiona “Raket van 84” un descendent direct al Gebr Janssen-Arendonk (provenind din Jonge Raket van76') si “Blauweband vet van 519” B85-6294112 de la Louis Van Loon aducandu-i astfel in Olanda
Tatal, Corneluis si cu fiiul acestuia Gerard Koopman au imperechiat acesti doi porumbei direct, ceea ce nu au stiut a fost faptul ca aceasta imperechere a dus in formarea improtanta a erei moderne de porumbei Koopman in anul 2010. Deci sunt o parte din porumbeii de baza  de matca din actuala colonie Koopman iar un fiu al acestui cuplu numit Eric din 1988 a avut urmatoarele rezultate:
1° Uden        15.511 p.
1° Beek        14.881 p.
1° ST.Ghislain  2.206 p.


Performante care spun multe despre acest porumbel care dupa s-a dovedit a fi si un foarte bun reproducator in crescatoria Koopman si a avut un impact pozitiv asupra noii generatii. In 1992 cand a fost introdus in matca si-a aratat valoarea oferindu-i pe
-The ‘Sultan’: 1° NPO Etampes contra a 15.750 p.
-The ‘Gentil’: 1° din 4.006 p., 2° din 4.333 p., 4° din 10.997 p., 6° din 4.545 p… dar mai mult!
2° WK Long Distance 1995
4° WK Long Distance 1994
Olympiad pigeon in Basel in 1997


Acest porumbel denumit “Gentil” s a dovedit a fi un reproducator de minune care cuplat cu “Golden Lady” tata,bunic,strabunic.etc au dat o gramada de super porumbei, cel mai faimos din lista foarte lunga este “Kleine Dirk”,dorit de toti columbofilii si care a stralucit prin urmatoarele rezultate
1° National Ace pigeon 1999, 
1° NPO Bourges 7.155 p. in 1999
1° NPO Troyes  17.833 p. in 1999
5° WK 1998 Youngsters  etc.



Multi frati si suruori i-au calcat pe urme cum ar fi “Yi Min”, “Annelies”,Mr Ermerveen’ (1° Nat Ace pigeon Middle Distance2000), ‘Miss Ermerveen’… ‘Amoré’ (Olympiad pigeon Long Distance Liévin 2003 + 1° Nat Ace pigeon Extreme Long Distance 2002), ‘Ermerveens Hope’ (Olympiad pigeon Allround in Liévin 2003,  winner 1° NPO Orleans 9.188 p.), ‘Magic Man’ (1° Nat Le Mans 13.461 p. East-Netherlands) etc… si au fost imperechiati. Aceasta este fara indoiala una dintre cele mai faimoase linii in lume la ora actuala avand la origine minunatiile care Gerard le-a achizitionat de la Poppel.Gerard Koopman isi exprima enorma recunostinta fata de Louis Van Loonsi il clasifica astfel  :”Pentru mine Louis van Loon este cel mai mare columbofil pe care am avut placerea sa il cunosc. Nu spune prea multe dar are darul de a exprima cum merg lucrurile esentiale doar prin cateva cuvinte. Cred ca asta dovedeste ca este maestru. El mi-a aratat ca nimeni altu cum sa fac difrenta dintre probleme principale si cele secundare, toate astea fiind bazate pe ani de experienta si testare si multa practica..spune Gerard Koopman.



Hans Eijerkamp & Zonen, Brummen
Familia Eijerkamp se bucura de faima si de renumele lor prin rezultatele formidabile de pana acum in sportul columbofil. Crescatoria Eijerkamp se poate descrie ca fiind una foarte compacta care stie sa straluceasca de la zborurile de viteza pana la cele de fond-maraton cu alte cuvinte porumbei care ii gasim in topul rezultatelor la orice distanta si pe orice conditii meteorologice. In drumul spre cautarea porumbelului perfect au gasit calea spre Poppel, Belgia la un anume Louis Van Loon. Dintr-o combinatie din acesti porumbei Van Loon in general imperechiati cu Janssen-Arendonk si propria lor linie “Eijerkamp-stock” au creat in Brummen o linie de invingatori si porumbei de top pana la distante de 700 Km. Am face o nedreptate daca nu am descrie combinatia Eijerkamp x Van Loon ca fiind senzatia noului mileniu cu alte cuvinte o formula de succes care a adus o mare valuare porumbeilor Eijerkamp. Un cuplu care s a dovedit a fi unul dintre pilonii generatiei de castigatori este fara indoiala cuplul format din “Louis” x “Suzanne. Aceasta formula de succes s-a dezvoltat mai departe cu alti porumbei reproducatori superios ca “Silver Shadow” “Chicago” “Beach Boy” “Fabio” “ don Leo”, etc, porumbei foarte puternici din origine pura Van Loon apartinand celor mai puternice cupluri din lume. La fel ca si Gerard Koopman porumbeii Van Loon introdusi in special in imperecheri cu alte linii au asigurat rezultate remarcabile.
-the ‘Linda’: 2° Ace pigeon of the Netherlands WHZB
-the ‘John’: co-winner ‘National Sprint Championship’
-The Flits Porumbel de olimpiada Utrecht 1995 si AS no.5 al Olandei WHZB


Nu numai ca au fost porumbei obtinuti de la sursa chiar de la Louis Van Loon,  insusi cum ar fi Blauwe Louis (3x loc1) dar Hans Eijerkamp a cautat  pe piata porumbei de top Van Loon care se descurcau foarte bine in Olanda. La acel moment a cumparat toti porumbeii de la Jaap Grotendorst, porumbei care nu numai ca au castigat toti locul 1 dar de asemenea Aveau gena Van Loon superioara in sange .In Olanda Hans Eijerkamp a intrat in contact cu cativa crescatori care aveau descendenti din porumbei de top Van Loon via Anton van Haaren din Heesch care i a schimbat peste noapte in porumbei de lunga distanta. Porumbelul de top “Silver Shadow” cumparat de Aad van Berkel care a fost innascut reproducator care a castigat 3 pure locuri 1.  Impreuna cu “Silver Shadow” parintii acestei tulpini si multi alti frati si surori din aceasta serie de porumbei Van Loon s-au mutat la Brummen.

Toti proumbeii reproducatori de la un anume Leo van de Weff au fost cumparati in 1996 toti din linia Van Loon de unde si descendentii de top ca “Beach Boy” supremul cuplu “Louis x Suzzane”, “Thomas”, “Bonte van Haaren” au provocat  scantei in cusca de zbor a familiei Eijerkamp. Ce este cu adevarat interesant este ca la inceputul noului mileniu porumbeii lui Leo van de Werff au dominat Zuiderkampen in demifond extrem si au asigurat performante fara precedent. Dupa o moarte subita a lui Van de Weff porumbeii acestuia au fost scosi in totalitate la licitatie. Evert-Jan a trebuit sa bage mana adanc in buzunar la aceasta licitatie pentru a cumpara cativa porumbei de top in plus de la Leo inclusiv “Don Leo” care are locul 4 AS Maraton la zbor de o zi al Olandei in 2004 dar si pe fratele acestuia “Fabio” care a avut cateva rezultate de top in demifond extrem.Descendentii acestora si-au dovedit deja valoarea in custile lui Eijerkamp.
           In 1995 Staf Theeuwes il vizita des pe Eijerkamp fiind un bun consatean.Staf era bine cunoscut de Louis Van Loon, porumbeii acestuia gasindusi originea in porumbeii lui Van Loon suplimentata cu cativa porumbei Hofkens si un porumbel Nelees van de Pol care sta la baza multor locuri intai nationale. In 1997 familia Eijerkamp au preluat controlul tuturor reproducatorilor de la Staf Theeuwes si o noua recrutare de porumbei Van Loon au ajutat sa intareasca matca din Brummen. Descendentii din faimosul cuplu “Chicago x Denver “ a asigrat performante formidabile pe distante extrem de lungi deci putem spune ca acest “Chicago” a crescut pentru a fi un reproducator pur sange Van Loon in crescatoria Eijerkamp.

Sa aruncam o privire mai atenta la la cativa super-porumbei care provin din aveasta tulpina Van Loon:

-‘Don Leo’ NL01-5162009

  • 4° National Ace pigeon ‘1-day long distance’ NPO 2004
  • 2° Montluçon          1.972 p.
  • 4° NPO Montluçon     11.330 p.
  • 6° NPO La Souterraine 7.923 p.
  • 5° Argenton           1.627 p.
  • 28° NPO Argenton      8.916 p.
  • 18° Laon              5.743 p.

Un adevarat vizionar in crescatorie din care au fost urmatorii descendenti:
•    the 1° NPO St.Quentin 18.331 p.
•    ‘Janine 786/05’: mother of ‘Missouri Girl’ who won 4 x 1° Prizes and 3° NPO Offenburg 9.371 p.
•    ‘Magda 959/06’: Mother of ‘Rita’… winner 1° NPO Peronne 6.346 p.
•    ‘Sevilla 732/06’: grandson ‘Don Leo’ and father of the
   9° Dutch Open winner 2008
  28° Dutch Open winner 2008


   5° Peronne  2.645 p.
11° Chimay   2.212 p.
15° Boxtel  11.003 p.


 


‘Beach Girl 601/05’
-‘Fabio’ NL01-4140734

Frate cu ‘Don Leo’, care in cariera sa scurta a castigat printre altele:

26° National NPO Montlucon  11.330 pigeons
27° National NPO Montlucon   8.151 pigeons
50° National NPO Souterraine 6.555 pigeons 
89° National NPO Montlucon   5.178 pigeonsThis ‘Fabio’ este printre altele tatal lui:

‘Fabiola’  069/06,
3° Haasrode   4.060 p.
13° Pommeroeul 3.890 p.
Mother of the
2° NPO Peronne 9.860 p.
Venus 310/05 who won:
4° Lommel 10.290 p.
9° Lommel 9.102 p.
3° NPO Orleans 14.285 p.


 

-Chicago "B93-6234444
"Chicago" este un Louis van Loon direct și fiu al "Roodoger 840/87" (câștigator a 1 Prov + 7 ° Nat La Souterraine 1990) x "Bunicul 1 ° Nat La Souterraine" 229/90 de la Louis Van Loon.
"Chicago" este un adevărat reproducator de top, cum ar fi puțini!


El este tatal la:

·    “Goliath”, care a castigar urmatoarele premii.

   1° Ghislain         4.362 pigeons

   5° Pt. St. Maxence  5.971 pigeons

  18° Nat. Chateauroux 6.410 pigeons
·    "Gigi": 
1° Houdeng     9.727 pigeons

·    “Achilles 076/03”
10° Ace pigeon 1-day Long Distance

2° Houdeng    1.532 p.

8° Le Mans    2.745 p.

Tatal lui 5° NPO Bourges 3.405 p.
·    "Abel" 663/03:
3° National car winner yearlings 2004.
2° Niergnies   8.614 p.
3° St.Quentin  6.402 p.
4° Boxtel     11.821 p.
4° Tessenderlo 8.123 p.
8° Orleans     4.048 p. etc.
·    “Michigan 264/02”
Tatal lui 1° Nat Munchen  1.580 p.
Bunicul lui 1° NPO Arras 11.259 p

·    "Kaïn" 662/03:
1° Peronne      5.535 pigeons 

2° Strepy Thieu 8.468 pigeons 

5° Haasrode     7.848 pigeons
 
·    ”Atilla” 908/00
Super reproducatorul din "Chicago" care a dat urmatorii descendenti:
1° Nat Ace pigeon Youngsters 2006 ROMANIA
1° Ace pigeon 1-day Long Distance
1° Ace pigeon Drechtsteden Classic

1° Peronne       9.833 p.

1° Le Mans       2.745 p.

1° Maaseik       3.163 p.

2° Boxtel        2.218 p.

2° Haasrode      2.143 p.

2° Ablis         1.187 p.

3° NPO Offenburg 9.371 p.
·    ‘Gesto 142/97’, un super reproducator
Tata la 9° Nat Ace pigeon WHZB 2004
Tata la 1° Ace pigeon Youngsters region ‘98
Tata la 2° Nat Reserve pigeon All Round Olympiad Porto Cat D.
Bunica la 2° NPO Orleans 14.285 p.

Bunica la  6° Nat Blois    5.638 p.

Bunica la 9° NPO Orleans  5.596 p.

Bunica la 10° NPO Orleans  6.348 p.
·    •    El este incontinuare bunicul lui
- "Ché" (see further)!
- 1st national München sector 3 via Staf Theeuwes


-the ‘Silver Shadow’ NL94-1380745
Un nepot a super cuplului "Louis x Suzanne", prin fiul lor "Rominge 972/88 x Mother Silver Shadow 819/87 ( Brother Louis x Sister Olana...sau o fiica a lui "Louis x Suzanne"). Inainte de a fi un real reproduator el a astigat:

1° Etampes          6.337 p.
1° Peronne          2.646 p.
1° Etampes            918 p.
2° Sens             2.305 p.
2° Pont St. Maxence 1.298 p.



- Porumbelul "Ché" NL04-1560084
O figurină în crescatoria de la Eijerkamp ... fără îndoială un adevărat "primus", unul dintre cei mai mari porumbei din volierele  Eijerkamp! El provine din combinatia Eijerkamp-Janssen x Van Loon! El iese din "Son Tornado 069/00" (scos din tatăl 1 ° Nat Munchen 2001 și câștigător al premiului 1 de 9 ori: "Tornado 122/91" x "Porsche Bond 675/97") x "Britt 826 / 03 ', mama "Fabiano" cu 7 ° NPO Peronne 6.346 p., 13 ° NPO Peronne 6.644 p., 24 ° NPO Gien 3.987 p ... ( fiica crescătorului de stele Van Loon: Chicago 444/93 " "Miss Saigon 473/99"). Acest "Ché" a pus împreună o listă de onoruri magisteriale astfel:

1° Nat NPO Orleans 14.285 p.
1° Arras            9.641 p.
9° NPO Orleans     18.184 p.
9° Bourges          1.834 p.
El nu a fost doar un super concurent in cures ci sa dezvoltat ulterior intr-o bijuterie de reproducator cu descendentii sai, inclusiv:
1° NPO Orleans        5.153 p.
2° NPO Breuil le Vert 5.800 p.
3° NPO Chateauroux    2.407 p

Combinatia Eijerkamp-Janssen x Louis Van Loon a fost mult mai mult decat de succes in crescatoria Eijerkamp care sta la baza unor performante inimaginabile de top incluzand si cateva victorii nationale la demi-fond extrem . Introducerea porumbeilor Van Loon in Brumen a fost un adevarat castig. 


Jack Smeets, Sittard

Acest Jack Smeets a fost un adevarat superman in Limburg si asta datorita porumbeilor pur sange Louis Van Loon. In special in perioada 1986-2002 Jack concura pe distante scurte, una dintre performantele sale a fost cand faimosul Supercrack 666 fara nici un dubiu locul 1 la zboruri de o zi distanta, printre multe altele a castigat
1° NPO Orleans
1° NPO Tours
1° NPO Bourges
2° NPO Chateauroux 


Si dupa 20 de locuri in primele 25 de premii in competitii variate impotriva miilor de participanti.NU numai ca era un porumbel de top din punct de vedere al concursurilor dar si din punct de vedere reproductiv si a dat porumbeii de top precum:

"Goede 43" (fiul lui 666) a câștigat în 2001 premiul 7 ° National Bordeaux 8.800 p. si 21 ° Nat Marseille ZLU! În 2002 a fost din nou înscris la Bordeaux și a câștigat 7 ° National Bordeaux 8.500 p. în ZLU
- "08" (fiul lui 666) a câștigat 1 ° NPO Orleans în 2002 și în plus față de aceste premii de 6 x 1 ° față de o medie de 2000 - 3.000 de porumbei în SPC Sittard.
"Goede 72" (fiul 666) a câștigat, la rândul său, 3 x 1 ° premii SPC Sittard
- "613" (fratele drept a lui 666 "a câștigat apoi 9 x 1 ° premii în SPC Sittard împotriva unei medii de 2000 sau 3 000 de porumbei!
Jack Smeets a avut un magazin minunat de porumbei Van Loon sub volierele lui. El era un crescător mic, dar foarte puternic, prin care "jocurile" au predominat peste tot. Avea o sumă de capital în porumbei, dar vânzarea sau comerțul nu l-au interesat ... realizarea săptămânală a unor "premii de top" și victorii reale le-a adus mai mult noroc și satisfacție. Jack a murit în aprilie 2009 ... activitatea sa de viață, în general bazată pe linia mondială a "Supercrack 666" Van Loon asigurată pentru "exploatări noi" și victorii de 1 ° NPO în alte lofts!
 

Schoors-De Waele, Adegem (B) 

Descendenti din porumbeii Van loon nu au asigurat rezultate de top doar in Olanda. Formatia de succes Schoors-De waele din  East-Flemish Adegem au descoperit la randul lor ce porumbei de top sunt cei din linia Van Loon. Acest trio consta in tatal Odiel , fiul Alex Schoors in parteneriat cu amicul sau Maurits De Waele care impreuna au castigan prestigiosul titplu de Campion General al Belgiei in 2003 si in 2009 si locul 3 in aceeasi competitie. Campionatul General al Belgiei se bazeaza pe zboruri de viteza demi-fond fond si fond-maraton.Porumbeii din linia Van Loon au jucat un rol foarte important in castigarea acestor premii. Prin Staf Theeuwes,Schoors-De Waele incheiat de Louis Van Loon unde au fost obtinuti 4 porumbei din care 2 au fost introdusi direct in matca :

-Blauwen Van Loon 'B99-6552488
 Excelentul mascul de reproducție scos din din "Son Stamduif 347/90" (din "porumbelul tulpina" Blauwen 84 '954/84 x' Daughter Nationaal I Schellens 787/89 ') x' Fiica 530 '615/92 Van Loon: "The 530 '530/90 x' Daughter Blauwe van 81 '541/87) ... cu care acest" Blauwen Van Loon 488/99 "provine dintr-un cuplu' Son Stamkoppel 1 'x' Daughter Stamkoppel 2 ' Van Loon!
Acest "Blauwe Van Loon" sa dezvoltat în Adegem într-un adevărat porumbel și este tatăl câștigătorului premiului 2 x 1 Argenton, 1 ° Gueret, 2 x 1 ° Bourges, 5 ° Nat Gueret 2006, 19 ° Nat Bourges 2008, 1 ° Ace porumbel Meetjesland '06 la distanta lunga, bunicul acelui porumbel Ace 1 ° Long Distance Meetjesland '07 ... dar si al super reproducatoarei"Daughter Marseille 799" (mama porumbelului 1 ° Ace Meetjesland '07) . Deci, el este, printre altele, tatăl super-porumbeilor
• "Superke Van Loon 239/05": a câștigat a.o. 5 ° Nat Gueret 2.633 p. în '06
• "As 2006 van Loon" 439/06: 1 ° Argenton 162 p., 1 ° Ace porumbel Tinerețe lungi '06 Meetjesland
• "Van Loon 639/07"; a.o. 1 ° Bourges în 2007
• "Van Loon 140/05": a.o. 19 ° Nat Bourges 11.875 p. în 2008



- "Van Loon 492" B99-6552492
O "super reproducatoare" vine din "Son Blauwen 84" 119/93 (cuplu 1 format din din tumlpina lui "Blauwen 84 '954/84 x' Daughter Nationaal I Schellens 787/89 ') x' Fiica 530 '055 / 94 (fiica cuplului 2: "530 '530/90 x" Daughter Blauwe van 81'541 / 87).
Acest "Van Loon 492" este o foarte mare reproducatoare, printre altele, mamă:
1° Ace pigeon Long Distance old birds ‘Meetjesland’ 2006
1° Provincial Tours in 2007
15° Nat. Bourges in 2008
1° Vichy, 1° Tours, 1° Bourges, 2° Tours, 2° Argenton, 2° Torus, 2° Chartres, 4° Limoges, 5° Bourges, 5° Tours, 5° Poitiers etc…


Ea este, de asemenea, bunica la 1 ° Tours, 1 ° Tours, 1 ° Argenton și a 1 ° Ace Pigeon Long Distance Youngsters!
Câțiva dintre celebrii copii sunt:


·    ‘Super Derby’ B05-4121343, he won a.o.:

In 2006:

Chateauroux   645 p.   8
    Prov    3.349 p.  22
Chateauroux   545 p.  11
    Prov    3.114 p.  51
Limoges       855 p.   5
     Prov   3.619 p.  11
     Nat   15.507 p.  51
1° Ace pigeon Long Distance Meetjesland 2006
In 2007:
Tours         343 p.  1
     Prov   1.953 p.  1
Tours         150 p.  2
     Prov   1.867 p.  7
In 2008:
Orleans       372 p.  2
Tours Prov  2.503 p.  123
Limoges     5.549 p.  502

     Nat   11.995 p.  1005
· "Bleske Derby" B06-4130375, care a câștigat 3 x top Tours Prov etc.
• "Super 2008" B04-4090943, el a câștigat, printre altele:

Bourges 114 p. 1
      Nat 11.875 p. 15
Chateauroux 549 p. 8
      Prov 3.082 p. 38
Tururi 463 p. 2
      Prov 2.874 p. 17
Limoges 229 p. 4
      Prov 2.660 p. 37
Poitiers 103 p. 5
      Prov 1.227 p. 36
Bourges 350 p. 5
      Nat 19.084 p. 222
Chateauroux 905 p. 15
      Prov 5.831 p. 68 etc.


Spectacole extraordinare cu descendenții direcți ai porumbeilor Van Loon care au îndreptat formația Schoors-De Waele către "podium național"! Referințe care vorbesc de la sine!

Paulo Rodriguez, Portugal
Numarul 1 national al Portugalie a avut majoritatea performantelor sale multumita porumbeilor Louis Van Loon. Crescatoria sa este bazata pe 60% porumbei direct de la Louis Van Loon pe care i-a introdus in Portugalia prin Phillippe Frederick. Aceasta achizitie i-a prins foarte bine si i-a ajutat in obtinerea nu mai mult nici mai putin de 3 titluri ca fiind Campionul National al Portugaliei. Inca de la inceput s-a vazut ca se indreapta catre locurile fruntase si catre un succes enorme deoarece inca din prima cursa a avut 4 locuri 1 la zborurile regionale impotriva la mai mult de 5000 de porumbei participanti. Putem observa ca avem inca o incrucisare de succes Paulo Rodriguez x Louis Van Loon.
 
Philippe Frederick, Retinne (B)
Regele belgian la zborurile de viteza are in crescatoria sa cea mai mare concetratie din linia Louis Van Loon din Belgia,  poate la momentul actual (2010) si din lume. Philippe mai mult sau mai putin a avut privilegiul de asi alege porumbeii de la maestrul din Poppel. Peste ani, 10 reproducatori au ajuns din crescatoria lui Van Loon in matca lui Frederick. Philippe a avut privilegiul de asi selecta singur cei mai buni porumbei pentru matca sa. Nu e de mirare ca aceasta colectie este considerata ca fiind cea mai tare colectie de pur sange Van Loon. O colectie care i-a adus lui Frederick performante fabuloase peste ani cum ar fi:

  • Campion National de 3 ori la viteza
  • Vice Campion National de 3 ori la viteza
  • de 10 ori printre primii 4 in Campionatul National la viteza
  • de 12 ori in primii 9 in campionatul national la viteza
  • 733 x premiul 1 la zboruri diferite in ultimii 25 de ani
  • 14 x Campion Provincial KBDB
  • al doilea campion national la sprint "Gouden Duif" august 2005.
 (((( Nu stiu daca este chiar corect ce am tradus, daca stie mai bine cineva exact la ce se refera rezultatele de mai jos va rog sa-mi scrieti pentru a adauga la articol. Rezultatele in engleza sunt:
A short summary of the immense title wins of Philippe Frederick
•    3 Times National Champion Sprint B.D.S.
•    3 Times National Vice Champion Sprint B.D.S.
•    10 Times Between the 4 First on The National Championship Sprint B.D.S.
•    12 Times Between the 9 First on The National Championship Sprint B.D.S.
•    10 Times Prize Winner National Championship K.B.D.B.
•    733 x 1° Prizes without duplication on the last 25 years.
•    14 Times 1st Provincial Champion K.B.D.B.
•    Hold the record with 6 prize winner and 5 times in the 8 first National Champion Sprint K.B.D.B.
•    2nd National Champion Sprint “Gouden Duif” Aug. 2005 ))))


Tradus de Pujina Robert
Sursa Pipa.be

 



Din pacate pentru noi, acest mare crescator al sportului columbofil international a decedat in 2012 exact de ziua lui, pe 14 mai, data pe care sa nascut in anul 1923.

Mulți crescători își datorează succesul rasei sale fantastice de porumbei. A fost o tulpină care a fost creată de-a lungul multor ani de acest geniu pur. Realizarile lui Van Loon au fost formidabile, , la fel și oamenii care și-au cumpărat porumbeii de la el.

Extrag din articol ce spune “Gerard Koopman”
 
Gerard Koopman isi exprima enorma recunostinta fata de Louis Van Loonsi il clasifica astfel :”Pentru mine Louis van Loon este cel mai mare columbofil pe care am avut placerea sa il cunosc.Nu spune prea multe dar are darul de a exprima cum merg lucrurile esentiale doar prin cateva cuvinte.Cred ca asta dovedeste ca este maestru.El mi-a aratat ca nimeni altu cum sa fac difrenta dintre probleme principale si cele secundare, toate astea fiind bazate pe ani de experienta si testare si multa practica..spune Gerard Koopman.