Poco - "minunea" lui Jos Thone

"Poco" ( B92-5000631 ) a fost transformata de Jos Thoné intr-o veritabila femela in ceea ce priveste cursele de lunga distanta. Puii ei sunt cu adevarat senzationali.

Nu e de mirare atunci cand vezi ceea ce a reusit "Poco" sa faca in timpul carierei sale de curse, unde nu l-a dezamagit niciodata pe Jos. Toti porumbeii, de la inceput, trebuiau sa se afirme din start, neavand parte de mila. Asa ca, in anul in care s-a nascut, "Poco" a concurat peste 5000 km, inclusiv doua curse de peste 700 de km.

Ultima cursa din anul in care s-a nascut ( 720 km ) Brive, a fost una dificila si numai cativa porumbei au reusit sa ajunga in crescatoriile lor inainte de lasarea intunericului in ziua eliberarii. Jos, de asemenea, a privit apusul si se pregatea sa duca ceasul la club, in timp ce mergea prin intuneric sa duca ceasul ( nu era lumina, pe atunci, in crescatorii ) a auzit sunetul unui porumbel ce incerca sa intre. Jos a mers in compartimentul unde erau tinuti porumbeii tineri ce au fost trimisi in curse iar spre surprinderea lui a gasit-o acolo pe "Poco" care a zburat in timpul noptii. Din acel moment a fost sigur ca o asemenea femela, cu un caracter puternic,  va castigat un loc permanent in crescatoria lui.
 

" Poco "

Insa "Poco" nu terminase sa-si arate calitatile ceea ce i-a adus multe rezultate si i-a daruit lui Jos multe momente splendide in cariera sa. Urmatorul rezultat l-a avut in mai putin de un an, oricine detinea cunostinte columbofile era convins ca "Poco" era terminata. Ea acoperise pana atunci prea multi kilometrii ca porumbel tanar, intrecandu-se pe sine. Cu toate astea, Jos avea foarte multa incredere in ea, atat de multa incat a trimis-o in Barcelona. A fost o cursa foarte grea si dificila, fiind atat de cald incat abia reuseai sa stai afara insa "Poco" si-a aratat adevarata valoare din nou. In acea caldura insuportabila, ea a fost cea mai rapida dintre toti, intrecandu-i pe toti porumbeii tineri prezenti in aceasta cursa Internationala foarte dificila traversand Pirineii ( a ocupat primul loc la International Barcelona porumbei tineri in anul 1993 ). Jos nu se astepta ca ea sa ajunga acasa atat de repede, la inceput nerealizand prin ce incercari a trecut aceasta femela, intorcandu-se atat de repede a schimbat acest sport in anii urmatori. In anul 1994 ea s-a aflat din nou in topul 100 al concursului National Barcelona. In acelasi an, Jos a avut cel mai rapid porumbel tanar din cursa Internationala Barcelona, din aceeasi linie de sange. De aceasta data era vorba despre "Polanova"  (B93-5010190) care i-a adus un loc important in cursa. Cu toate acestea aplauzele pentru "Poco" urmau sa se intoarca.

In anul 1995, "Poco" s-a imperecheat cu un mascul intr-o sectiune separata a crescatoriei, cand acesta nu a reusit sa se intoarca dintr-o cursa, Jos a lasat-o sa se multumeasca singura. Din moment ce erau in sectiuni diferite, nu mergeau sa se antreneze de prea multe ori. Insa ea era complet innebunita dupa acel mascul si chiar pentru cuibul ei, nimeni si nimic nu o putea muta de acolo. In aceasta stare a fost imbarcata pentru ultima sa cursa, Barcelona.

Membrii familiei si puii sai, incepeau sa atraga atenta asupra lor prin calitatile ce le detineau in curse, asa ca, Jos s-a decis sa o puna in compartimentul de reproducere dupa ultima sa cursa din Barcelona. Din nou a avut un rezultat surprinzator, dintr-o data a aparut un punct in orizont ce se apropia in mod constant de crescatorie, viteza foarte mare din ultimii metri a facut-o, literalmente, sa explodeze in crescatorie. Jos si-a dat seama ca e "Poco" in timpul apropierii ei si a cronometrat-o cu un nod in gat.

Cand a reiesit ca ea a fost pe primul loc la National Barcelona  ( femele ) nu si-a putut tine lacrimile. Intre timp, se parea ca linia lui "Poco" este apogeul porumbeilor de foarte lunga distanta.  Barcelona, in special, este o cursa care se potriveste de minune acestei linii.  In acest sens, victoria Internationala de la Barcelona in anul 1997, este convingatoare, pana la reproducerea lui "Arnold" B95-5052496. Aceasta reproducere, sa intelegeti, duce inapoi la "Poco", "Arnold" fiind fratele vitreg a lui "Poco". Porumbeii din aceasta familie sunt la fel ca "Poco" : curajosi, inteligenti si cu o enorma stamina naturala cuplata cu un caracter minunat.
 

" Arnold "

Alte staruri ce provin din linia lui "Poco" sunt, pe langa "Hilary" si "Caprice" splendidele ei fiice, ii avem pe, "Stradivarius" si "Wilbert" impreuna cu sora lor vitrega "Butterfly".

Mai sunt multi altii, de exemplu, aceste excelente femele,: "Madira" si "Chica" care se regasesc in fotografia cu rezultate, sub grupul "Poco".