Devos Etienne & Frank " Campion National KBDB de distanta lunga

Devos Etienne & Frank " Campion National KBDB de distanta lunga in 2004!!" "Iar aceasta este deja a patra oara in ultimii 25 de ani!" Titlul de campion national KBDB la distanta lunga din anul 2004 a mers la un mare maestru in cursele cu porumbei, la Etienne si fiul sau Frank Devos din Deerlijk. Asa cum ati citit in titlul acestui articol, este deja a patra oara in cariera lor in care au fost premiati cu acest important titlu (titlul national). Ei deja au fost onorati cu acest titlu in anii 1979, 1985, 1997 si in 2004 s-a intamplat din nou. Acest lucru nu e ceva ce poti vedea in fiecare zi in sportul columbofil din tara noastra.  Daca va ganditi la aceasta competitie care e de fapt un maraton in aer, va veti da seama ca e aproape imposibil sa atingi un asemenea titlu de patru ori. Faptul ca Etienne si Frank au fost capabili sa-l atinga, asta ne demonstreaza abilitatea unica a porumbeilor de a le aduce performante splendide, o abilitate pe care o detin de mai bine de un sfert de secol.
 

Cu aproximativ 35 de ani in urma, Etienne a inceput acesta calatorie in cursele cu porumbei. Ceea ce a reusit sa obtina in cei 35 de ani este aproape de necrezut, ne-ar putea oferi material suficient pentru o carte. Crescatoria lu Devos a devenit populara in intreaga lume datorita fenomenalului sau porumbel " Witterugge' " ( a castigat de 16 ori primul loc si a devenit primul porumbel Ace de distanta lunga in anul 1981). Tulpina sa a fost un plus substantial in atingerea titlului National din 2004 printr-un fiu din "Stanics"  ( iar produsul fiind consangvinizat din "Witterugge' ": de partea tatalui este un nepot de-a lui "Broer Witterugge' " si de partea mamei un nepot de-a lui "Zuster Witterugge' " ) Dupa el au ma fost doi super porumbei in lumina reflectoarelor : "Zwart Yzeren" 212/84  ( primul loc la Olimpiada din Polonia in anul 1989, primul loc in anul 1987 la Ace porumbel de distanta lunga castigat de "De Reisuif" si locul 8 National Ace porumbel Fond ) si "Prins"


 

O tulpina puternica de fier, bazata pe porumbei excelenti.

Aceste doua tulpini de top au facut la momentul respectiv o baza solida pentru succesele curente ale lui Etienne si  ale lui Frank. Ei sunt principalul motiv pentru castigarea primului loc National Marseille in anul 1995.  Daca ar fi sa facem un sondaj in randul crescatorilor de porumbei cu privire la Etienne si Frank Devos, cei mai multi dintre ei ar spune fara indoiala numele "Kleine Didi". Acest superb porumbel a adus coloniei mai multa faima, mai mult de atat numele lui inca mai apare in pedigreele generatiei curente de porumbei de distante lungi si extrem de lungi din crescatoria lui Devos. 'Kleine Didi' 607/92 nu e doar un porumbel dar fara nici-o indoiala este unul dintre cei mai mari campioni care au zburat vreodata pe acest pamant. El a devenit locul 1 la Ace Porumbel la distanta lunga inca din anul 1995, insa in anul 1997 a socat intreaga lume cand a fost pe primul loc la National Ace Porumbel KBDB de distanta lunga totodata decorat si cu primul loc National Dax si locul 2 National Perpignan si toate astea in decursul a trei saptamani. Acest porumbel magic l-a pus pe Etienne si pe Frank Devos pe cea mai inalta scena alaturi de campionii lumii in sportul cu porumbei in anul 1997.

Nu a durat prea mult pentru ca noul inceput sa apara in Deerlijk. In anul 1999, colonia Devos a castigat primul loc National Limoges, inca un triumf national, ca aceasta colonie de 5 stele are deja atat de multe.
 
Super sezonul din 2004!
Porumbeii Devos au facut o treaba buna din nou in sezonul anului 2004. Acesti porumbei fabulosi si-au pus amprenta din nou, o amprenta care a dus la obtinerea titlului National KBDB de distanta lunga din 2004.

Etienne si Frank au realizat acest lucru datorita performantelor sale in trei zboruri Nationale extrem de lungi:
 
National Barcelona impotriva a 12.275 de porumbei:
A ocupat locurile: 124 cu porumbelul "Rivaldo" 3100356/98 si locul 780 cu porumbelul "Patrick" 3138316/00.
National Dax impotriva a 6.138 de porumbei:

A ocupat locurile: 88 cu porumbelul "Jonge Stanics" 3003084/02 si locul 428 cu porumbelul "Crayonne Didi" 3190024/00

National Béziers impotriva a 6.602 porumbei:
A ocupat locurile: 145 cu porumbelul "As Didi" 3190023/2000 si locul 283 cu porumbelul "Patrick" 3138316/00.
 
Merita sa mentionam faptul ca "Crayonne Didi" 024/00 ( care a castigat locul 428 National Dax impotriva a 6.138 porumbei ) si "As Didi" 023/00 ( care a castigat locul 145 National Béziers impotriva a 6.602 porumbei ) sunt frati de cuib, inca odata demonstrand calitatile exceptionale care vin din linia lui Didi. A inscris sus in Campionatul National KBDB de cele mai multe ori, avand deja o colectie frumoasa de alte victorii. Nu e cu nimic diferit in cazul lui Etienne si a lui Frank deoarece pe langa titlul lor de Campioni Nationali ai Belgiei ei au fost totodata:
 

  • Primul loc National Maraton
  • Primul loc Curegem Centre de distanta extrem de lunga
  • Primul loc la Camionatul General Millennium
  • Primul loc Entente Belge de distanta extrem de lunga
  • Locul 2 Entente Belge
  • Primul loc in Liga Campionilor
  • Primul loc Old West Flemish & Interprovincial
  • Primul loc National Champion Inter West Flemish
  • Primul loc  General Champion De Arend' Rekkem
  • Primul loc Rekkem de distanta extrem de lunga etc

 
Intr-un cuvat, o lista nesfarsita de titluri care ilustreaza suprematia porumbeilor Devos in anul 2004. Sa auda toata lumea ca in Ostend, un nume foarte faimos din sportul belgian cu porumbei va sta pe scena. Da, un nume foarte faimos in cursele internationale de porumbei.  Este foarte meritat deoarece nu multi au castiga acest privilegiu, sa stea in top in acest sport timp de 25 de ani si in acest timp sa devina cel mai bun dintre cei buni de patru ori!