Retrospectiva 2012 - I. Colectia "Notiuni elementare in sportul columbofil"

Am inceput sa scriu pe acest blog in Ianuarie anul curent, din dorinta de a transmite si celorlalti columbofili, in special incepatorilor dar nu numai, metodele de lucru, problemele care se ivesc, aspectele de baza cu care avem de-a face in sportul columbofil.

Acest articol este cel de-al 100-lea de pana acum.
Sa vedem pe scurt care au fost principalele articole publicate pana acum:

I. Colectia "Notiuni elementare in sportul columbofil"

Am incercat, pornind de la mai multe surse bibliografice, sa realizez articole originale care sa cuprinda toate aspectele importante din sportul columbofil:
1. "Crescatoria"
Cum construim, dar mai ales, care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont inainte de inceperea constructiei propriu-zise.
2. "Achizitionarea porumbeilor"
Fie ca e vorba de porumbeii de matca sau cei de zbor, exista unele reguli de care trebuie sa tinem seama atunci cand pornim la drum.
3. "Hranirea si nutritia"
Ce hrana oferim porumbeilor, dar mai imortant cum si cand oferim aceasta hrana.
4. "Suplimentele naturale"
Datorita conditiilor de concurs din ce in ce mai dure, si nu numai, porumbeii nostri au nevoie si de unele suplimente in dieta lor de zi cu zi.
5. "Imperecherea si Reproductia"
Ritualurile porumbeilor sunt deosebit de frumoase. Asta este unul dintre motivele pentru care ii indragim asa de mult. Cunoasterea aspectelor legate de imperechere ne va face munca mult mai usoara.
6. "Trucuri reproductie"
Cum putem obtine din perechea de baza cat mai multi pui? Unele raspunsuri le puteti gasi in acest articol.
7. "Educatia puilor"
Foarte importanta este instaurarea unei discipline ferme in crescatorie. Iar aceasta disciplina va incepe intotdeuana cu puii.
8. "Antrenamentul"
Tehnici si modalitati de antrenament. Degeaba avem pasari de calitate buna si sanatoase, atata timp cat nu sunt antrenate corespunzator, rezultatele nu vor fi cele dorite.
9. "Modul de organizare al concursurilor conform Regulamentului National Sportiv"
10. "Clasamente si norme"
Stabilirea obiectivelor fiecarui crescator este primul pas in acest sport. Daca nu stim ce vrem sa obtinem, daca nu stim ce trebuie sa facem pentru a obtine acest lucru, atunci niciodata nu vom ajunge sa avem pasari in expozitie. Probabil vom obtine cateva locuri bune in diferite etape, dar ce folos!
11. "Sisteme de joc"
Vaduvie sau natural? Cum si in ce conditii putem folosi aceste metode.
12. "Pregatirea si recuperarea pasarilor inainte si dupa concurs"
Porumbeii sunt fiinte ce nu au fost destinate sa zboare timp de cateva luni (cat tine sezonul), saptamana de saptamana, pe distante mari. Noi ne dorim acest lucru, porumbelul, daca ar fi dupa el, s-ar antrena de cateva ori pe zi in jurul casei si gata.
Dar pentru a oferi porumbelului sansa de a revenui acasa, acesta trebuie pregatit si recuperat corespunzator.
13. "Tinerea evidentei"

Citeste continuarea articolului >


Sursa : http://www.porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/

Tradus de : Marius Nicolae

Scris de : Ad. Schaerlaeckens