Maniosu Octavian

Porumbei am crescut din copilarie, m-ai serios m-am ocupat din anul 2001 cand am achizitionat primii pui de la domnul Vasiliu Mihai. La inceput am concurat de la tara de la Bailesti unde aveam crescatoria, iar in 2007 am cumparat un teren la 6 Km de Craiova unde mi-am construit o crescatorie noua. Am renuntat sa mai concurez de la Bailesti iar in prezent concurez de la Craiova .

Primii porumbei care m-au ajutat au fost porumbeii de J. Rijckaert si un mascul de Szabo Geza achizitionati de la Vasiliu M. In 2005 si 2006 am achizitionat porumbei de la Dl. Moanta Toni  si de la Prof. Paul Gorun de la Caracal , porumbei care au sosit de la concursul de Moscova din 2005 la distanta de 1600 Km. Acesti porumbei au fost frati sau fii directi din porumbeii zburati Moscova, porumbei de o valoare incontestabila dupa parerea mea .

In anul 2007 am reusit sa aduc un mascul direct de la Herman Brinkman, din Olanda , unul din porumbeii de baza ai crescatoriei .

In anul 2009 am vizitat crescatoria domnului Peto Janos din Oradea , de unde am achizitionat 2 pui de Kipp si doi nepoti de Csoda Barcelona cu mult sange Aarden.

Tot in 2009 am imprumutat masculul loc 1 National Roma de la dl Paul Gorun pe care l-am pus la pereche cu o nepoata si din care am reprodus 2 pui .
 

In 2011 am achizitionat de la dl Cobzaru Daniel din Tecuci doua femele, una fiind sora de mama cu locul 1 Nat. Tineret 2011.

Anul acesta am mai achizitionat un mascul de la domnul Szabo Zoltan de la Falticeni
 

Care a fost cel mai bun porumbel ca si zburator al dumneavoastra ?

Cel mai bun zburator pot spune ca este femela 913037 - 2012 care a obtinut locul 2 National la categoria Maraton Extren Tineret si masculul locul 5 As Maraton Palmares – 0649049 -11 – M

Care a fost cel mai bun porumbel ca si reproducator al dumneavoastra ?

Ca reproducatori, pot spune ca sunt mai multi deoarece la mine in crescatorie se afla la ora actuala o familie de porumbei si nu pot sa specific decat unul . Anul acesta s-a evidentiat ca reproducator masculul reprodus din doi originali Herman Brinkman .
 

Modul de pregatire al porumbeilor :

Ca pregatire, pot sa va spun ca ma concentrez in special pe concursurile de maraton.

Porumbeii clocesc un rand de oua si cresc un singur pui, apoi la 10 zile dupa al doilea rand de oua sunt separati pe sexe, moment in care incep pregatirea propriu-zisa cu antrenamente intre concursuri si in jurul crescatoriei.

Pana in momentul separarii pe sexe, porumbeii primesc amestec autohton , iar dupa separarea primesc mancare de la Verssele Laga.

Ca recuperator porumbeii primesc electroliti de la diferite firme cunoscute , iar ca metoda ma bazez pe odihna si intuneric .

Inainte de concursuri duc porumbeii in cele 4 puncte cardinale la 40-50 de Km dupa care merg pe linia de zbor.

Minerale din comert iar vitamine  folosesc cel mai des Drojdia de bere

Curatenie fac in fiecare zi.

Maniosu Octavian, Romania - Craiova

Numar de telefon :  0721441519  ,   0767557192