Jac Steketee si influenta sa.

O apropiata familie consangvinizata de pura calitate este cea a lui Jac Steketee de Bruinisse din Olanda, el e un crescator de top la cursele de peste noapte din Europa. Creatorul unui cuib unic de lunga distanta bazata pe Aarden x van Wanroy. Steketee lucuieste pe o insula din Marea Nordului iar porumbeii sai sunt consangvinizati cu faimosul mascul '788'. De Stamvader NL77-2083788 a fost unul dintre cei mai buni reproducatori din toata istoria porumbeilor. De asemenea duo-ul dintre Legendarul 49 si Diepe Mees, amandoi venind direct din perechea fondatoare a lui Jan Aarden si totodata descendenti (directi) a lui Goei Koppel (Cools)


Jac Steketee
Steketee este de 25 de ani in topul de lunga distanta din Dutch. El a practicat consangvinizarea apropiata cu ocazionale incrucisari, cu rezultate spectaculoase la cursele de 600 de mile (aprox. 960 km). Cateva din cele mai bune rezultate sunt Locul 1 National Begerac, locul 3 National Begerac si locul 1 National Pau. Unul dintre cei mai buni pursange ai sai este faimosul De Stayer.


Porumbeii sai sunt extrem de frumosi, medii spre mici, cu ochi geniali. Multi crescatori au avut succes cu porumbeii lui. Defapt cea cu un succes mare a fost tulipna Polder din Olanda fiind fondata din 15 porumbei obtinuti de la Jac Steketee. Familia aceasta a jucat, de asemenea, un rol imnportant in evolutia familiei de porumbei Piet de Vogel.
 
Jan Polder
In ultimii ani, aceasta a devenit o familie de zburatori de rasa si crescatori care au patruns multe crescatorii in Europa si nu numai. Defapt este considerata de multi ca fiind una dintre cele mai fertile colonii din lume la distante lungi si maratoane de porumbei din secolul 21.
Am mentionat numele a doi dintre jucatorii importanti sub numele de Vogel si Polder care sunt in prezent la centrul de maraton si porumbei de distante lungi in Europa ca avatajele noului mileniu. Acolo sunt mult mai multi insa ma voi limita la confirmarea calitatii de stoc si la capacitatea manageriala.
Prima data am facut referire la Piet de Vogel intr-un articol despre dinstia Jan Aarden. Este considerat unul dintre cei mai buni dintre familiile olandeze bazate pe curse pentru reproducere si cursele peste noapte in prezent. Stituat in Oude-Tonge, fiind centrul Olandei la cursele de distante lungi, reputatia porumbeilor lui Vogel a crescut in ultimii ani.
De la inceput, subiectul nostru a fost determinat sa creeze o familie de porumbei capabili sa treaca peste toate obstacolele de peste noapte sau de peste doua zile la curse, prin urmare el a stiut ca e necesar stocul fundatiei pentru a-si realiza ambitia. Optand pentru porumbeii de lunga distanta Aarden a avut tot ce-i mai bun. Ca rezultat Vogel a fost una dintre cele mai bune familii la cursele de lunga distanta din lume si inca este in curs de formare.
 
Piet de Vogel
Familia a castigat multe locuri intai in concursurile regionale si cum era de asteptat a primit rezultate excelente la competitiile nationale impotriva unor porumbei din cele mai bune cuiburi si care au castigat primul loc la concursurile din toata lumea. Ca un competitor el considera castigarea multor premii distractive, dar distractia este mai buna atunci cand castiga premiul intai. Pana acum scorurile premiilor sale au fost castigarea curselor impotriva miilor de porumbei din cele mai bune linii de sange. Rezultate ca locurile 3, 22, 25,33 si 52 la St Vincent, locurile 3 si 57 la Mont de Marsan; locurile 7,40,43 si 66 Bergerac; locurile 23, 38, 39, 52, 60 si 68 Dax.
 
Doi dintre porumbeii sai de top sunt Ullrich care a castigat locul 3 National St. Vincent si locul 7 National Bergerac in acelasi sezon. Apoi este cel de-al doilea Monty Boy care a avut in jur de 12 premii bune incluzand locul 3 National. In 2011 Monty Boy a ocupat pozitia a 6a la cea mai buna categorie de distante lungi din Duch. Piet a fost de asemenea locul intai Barcelona “World Pigeon Center” si a marcat locul 28 National Barcelona si pozitia a 30a in Super Maratonul Western European.
Ca o familie cu experienta care se confrunta cu dezvoltarea continua, potentialul latent isi va urma cursul de a cauta expresia si nu exista nici o indoiala in opinia unor europeni care se ocupa cu dezvoltarea porumbeilor ca Vogel va lasa urme la curse de maraton.
Piet de Vogel si-a exprimat deseori recunostinta pentru Jac Steketee in ceea ce consta porumbii pe care i-a obtinut in 1991 si care constituie baza uimitoarelor sale colonii de "atleti". De Vogel a reintrat in sportul cu porumbei, atunci cautand liniile genealogice capabiler sa curseze cu succes cel putin trei curse pe sezon la o distanta intre 1000-1200 de km, dupa mult timp de gandire l-a contactat pe expertul din Bruinisse. O decizie foarte inteleapta, confirmata de succesele uimitoare obtinute de Vogel.
Jan Polder este din Middleharnis din Olanda unul dintre sau daca nu cel mai tare loc pentru cursele de distanta din tara. Polder a inceput cursele de lunga distanta in 1985 cu aproximativ 15 porumbei pe care i-a cumparat de la Jac Steketee. A pastrat porumbeii pentru reproducere si asa a reiesit ca a facut achizitia vietii sale, in urmatorii 5 ani si-a facut un nume in sportul european de porumbei cu rezultate excelente, ca locul 3 National Barcelona, locurile 5 si 9 la National Marseille, locul 8 National Perpignan, locul 9 National San Sebastian, etc.
Printr-un regim strict de consangvinizare acompaniat cu mult sacrificiu, Polder a creat intr-o perioada scurta propria lui familie de porumbei de lunga distanta. A stiut ca sanatatea porumbeilor era ceruta, defapt, prioritatea numarul 1 pentru pedigree si liniile de sange era inutila fara ca sanatatea sa fie in top. Prin urmare, el a cautat imunitate prin intermediul metodei excrementelor uscate iar fructul gandirii sale este infloritoare si astazi in Middleharnis.
Familia sa a prevazut un numar crescut de castigatori ai altor crescatori acasa si peste granita dar este propriul sau succes ca stampila familiei sale este una dintre cele mai bune pentru cursele din noul milenium: locurile 3, 28, 67, 74, 79, 102, 189, 215 la National Barcelona; locurile 8,44,66, 75 la National Perpignan; locurile 5, 9,18, 21, 32, 39, 50, etc la National Marseille. Un zbor placut e definitia cea mai buna. Rezultatele de la St Vincent din ultimii ani confirma deasemenea maretia acelor cuiburi, de exemplu: locurile 3, 5, 7 si iar 7 la National. Un exemplu al calibrului acestori cuiburi este marele Rainbow Warrior care a castigat locul 3 si 7 la National St. Vincent impotriva a 6.385 si 6.330 de porumbei si locul 8 National Mont de Marsan impotriva a 7.245 de porumbei. Apoi a fost Husky care a fost incoronat ca locul intai International Ace Pigeon Pau intre anii 1998-2002 si neuitatul Witstaart care a fost incoronat cel mai bun porumbel Barcelona din Olanda in 3 ani a marcat locurile 28, 67 si 215 National Barcelona, care a castigat pestigiosul titlu de " Porumbelul de aur Barcelona". Acestea sunt cateva dintre multele curse uimitoare gazduite in Middleharnis.
Altii au cules recolta de porumbei voiajori semanata de Jan Polder marcand ca de exemplu: locul intai National Marseille; locul 2 National Barcelona; locul 3 National Perpignan; locul 3 National St. Vincent; locul 3 National Mont de Marsan; locul intai Ace Pigeon Overnight Noord en Zuid Holland; locul intai National Ace Pigeon ZLU International Flights. De asemenea France Poirrier a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni cursanti Barcelona cu porumbei bazati pe familia Polder.
Asa cum am inceput acesta este un mic exemplu despre influienta lui Jac Steketee la cursele de luna distanta si la maratoanele de porumbei din lumea de astazi. In mintea multora el este un maestru modern ca si numele van der Wegen, numele apare in continua crestere in pedigreele a celor mai buni reproducatori si cursanti din era moderna in sportul de distanta lunga si maraton de porumbei.