Locul 1 la crescatori & 2, 5, 18 din 13.009 porumbei pentru Familia Damian la 850 Km

Familia Damian din Botosani castiga locul 1 la crescatori in cel mai mare concurs de maraton de pana acum din Romania. Cu siguranta crescatoria cu cele mai bune sosiri si acest lucru este confirmat de clasament. Prietenul meu Gabriel impreuna cu tatal sau Adrian isi revendica titlul de cei mai buni si cei mai in forma concurenti la maratonul record de la Seta, ei claseaza in clasamentul porumbeilor pe pozitiile 2, 5, 18, 60, 77, 80 97, 102, 123....etc, clasand totodata 33 de porumbei din 69 angajati si 47 sositi pana in acest moment.

Subliniem faptul ca, Gabriel este plecat la munca in straintate impreuna cu viitoarea lui sotie iar tatal sau nea' Adrian sa ocupat singur de pregatirea porumbeilor pentru aceasta etapa. Un "tandem" sau o familie de succes in sportul columbofil. Felicitari familiei Damian, Gabriel pentru achizitiile facute si domnului Adrian pentru pregatirea porumbeilor.

Dupa cum bine stiti, maratonul de la Seta a intrecut toate maratoanele din istoria romaniei datorita numarului mare de porumbei angajati in cursa, pe langa acest aspect observam ca etapa nu a fost una usoara, au fost sosiri rare cu un singur porumbel care a depasit viteza de 1000 m/m si doar aproximativ 500 de porumbei au reusit sa claseze in prima zi, din nou Familia Damian arata clasa porumbeilor si pregatirea excelenta clasand 13 porumbei in prima zi. In a doua zi de concurs pana in ora 9:00 Familia Damiam mai claseaza alti 12 porumbei.

Mai jos, in galeria pozelor va prezentam pozele si originile primilor 3 porumbei sositi.