Download Joomla by Hosting Reviews

SUCEAVA !!! Declarata Campioana Nationala a Romaniei in 2014 la cea mai titrata categorie "Maraton"

Tensiune maxima...Asteptare ca la maraton,emotii...incordare... Rezultat final, explozie de bucurie pentru columbofilii suceveni.

Asociatia judeteana Suceava este Campioana Nationala la Maraton,”CATEGORIA REGINA”a Campionatului National.

20 de columbofili suceveni au participat cu sufletul la gura la festivitatea de premiere a F.N.C.P.R. in cadrul expozitiei nationale organizata la ALBA IULIA in 28-30 noiembrie 2014.

Cupa campioanei la Maraton in anul competitional 2014, Suceava

Toata lumea aplauda, urca pe podium reprezentantul nostru, cel mai mic dintre noi ,cel mai curat...copilul Solovastru Claudiu. Aplauzele cresc, oamenii miscati de aparitia unui copil aplauda cu bucurie nestapanita. Cupa, aproape cat el de mare, parca si-a sporit stralucirea, lumina ei ne invaluie, ne incalzeste sufletele.Privirile ni se intalnesc, inimile bat acelasi ritm, suntem un pumn de oameni in sala imensa din Alba Iulia dar ii purtam in suflet pe toti columbofilii de acasa: de la Falticeni la Vicov ,de la Humor la Suceava, de la Boroaia la Radauti. In lumina ei vad dincolo de moment, dincolo de cei prezenti in sala. Vad echipa (caci numai unita, o echipa castiga) care in timpul sezonului competitional n-a avut odihna, nici liniste, nici tihna columbofilului liber, neimplicat in munca, in organizare.Vad responsabilitatea grea de pe umarul acestor oameni, care dincolo de porumbeii lor, de zborurile lor, de implinirile sau neimplinirile lor, au muncit, au vegheat, s-au daruit cu si fara timp, si-au neglijat weekendurile si interesele proprii pentru ca acum stralucirea acestei cupe sa lumineze chipul copilului sucevean.Acum, aici vad Sarbatoare!!! Dincolo de stralucire vad munca de salopeta a echipei. Dincolo de imaginea lui Claudiu, vad sir de oameni responsabilizati, disciplinati, obositi dar fericiti care tin pe umeri acest rezultat. Stralucirea cupei imi incalzeste sufletul, ranit de multe ori de necazuri, de cuvinte, de interpretari pe care vreau sa le uit. Pentru ca eu am invatat ca orice succes cere jertfa de la unii pentru toti.Porumbeii zboara in stol iar columbofilii trebuie sa faca echipa.Numai asa ne facem auziti, vazuti, apreciati la cel mai inalt nivel. Numai uniti, numai in echipa!Eu am avut norocul, copil fiind sa cunosc si sa deprind columbofilia ca arta prin oameni tot mai rari...azi. De la ei am invatat de toate. Ei m-au marcat pentru totdeauna, prin inalta tinuta morala, profesionalism, cultura, demnitate, omenie. I-am admirat pentru ceea ce erau: titani in domeniu lor, in societate, in columbofilie. Asta le-a dat valoare care obliga! Au fost modele vii. Sunt fericit ca i-am cunoscut, ca m-au invatat ce inseamna valoarea in sine, nu pentru sine (cu batutul in piept sau datul din gura).

Solovastru Claudiu si cupa campioanei la Maraton in 2014, Suceava

 

Pentru ei, noi toti columbofilii suceveni spunem in acest moment: multumim echipei ! Ujeniuc Liviu, Tanasa Ionut, Schipor Adrian, Hantari Mircea, Nemtoiu Vasile.

Stralucirea cupei a fost sporita in aceasta seara de aura columbofilului sucevean, dr.Bilius Mircea, care a primit placheta si titlul de “Membru de Onoare”a Federatiei Nationale a Crescatorilor de Porumbei din Romania. Inca un motiv de bucurie pentru noi sucevenii. Doctorul, este unul dintre cei care a ridicat columbofilia suceveana la rang national. El este mentorul multora dintre noi, om daruit oamenilor, porumbeilor, meseriei. A lipsit de pe podium acum, dar pentru mine doctorul era acolo, cum il stiu eu, in prezidiul celor mari, cu un cuvant ales si apreciat de toti, om de condei, de vocative: columbofil. Om a carei lipsa am simtit-o profund la Alba Iulia. El era “greul” nostru in toate, in premii, in porumbei, in cuvant, in organizare. Aprecierea F.N.C.P.R-ului nu m-a inselat si nu pot decat sa fiu bucuros.

 

dr.Bilius Mircea impreuna cu Tanasa Ionut

Tanasa Ionut

Membru al Comisiei Natioanal Sportive din F.N.C.P.R

 

"Echipa www.fond-maraton.com felicita pe aceasta cale intreaga Asociatie a Crescatorilor de Porumbei Suceava pentru toata munca depusa si pentru titlul de cea mai buna asociatie la cea mai titrata categorie.
Multumiri pe aceasta cale si dl. prof. Tanasa Ionut pentru articol."