Porumbeii buni si importanta teoriilor.

Importanțanta teoriei  musculaturii,ochiului  si aripi la un porumbel bun ! Unul dintre cititorii nostri , el însuși un mare campion, ne-a trimis o scrisoare și ne-a cerut să o publicam  pe site-ul nostru.
 
Scriitorul  acestei scrisori este surprins să văd că atât de multi crescatori țin cont de   teorii care ar trebui să-i ajute să recunoască cei mai buni porumbei din crescatoria lor, mai ales în timpul iernii.
 
Aici este  preluare despre acest subiect:
 
"Fiecare crescator are propriile sale tradiții, certitudini  și propriile sale indicii, pe care el încearcă să le recunoască atunci când deține un campion real în mână. Însa suntem cu toții de acord că  teoriile si ideile noastre nu se potrivesc realitate foarte des. Cei mai mulți dintre noi trebuie să recunoaștem că unii crescatori au o inclinatie mai mare  decât media crescatorilor spre a deosebi chiar dacă nu există diferențe notabile  sau vizibile  intre un campion adevărat și un porumbel mai putin bun. Ca urmare un număr tot mai mare de crescatori au fost atrasi de  tot felul de teorii și idei de a recunoaște calitatea unui porumbel. Pe lângă unele dintre teoriile uneori   ridicole suntem  familiarizați cu cele trei mari teorii: ochi, aripa si musculatura. Un crescator care nu adaugă valoarea la oricare dintre aceste teorii  obligatoriu face greșeli.
 
Teoria ochiului
 
Cărți multe au fost scrise despre această teorie și fiecare crescator neexperimentat incearca sa gaseasca lucruri interesante in ochii unui porumbel. Cred că un medic veterinar ar fi extrem de amuzat daca ar auzi un campion  spun că nu trebuie să imperecheati doi porumbei ochii albi. De ce ar exista o diferență între ochi albastru, alb sau verde? Uneori, ochii cei mai frumoasi nu pot vedea mai mult de 10 de metri (de exemplu, oamenii cu probleme care nu vad la distanta ). Pe de altă parte, putem presupune că un porumbel inteligent vede diferit față de porumbei mai puțin inteligent și că porumbelul inteligent nu are frica ?!
 
Teoria aripii
 
O aripă drăguța este un lucru minunat și modelul aripi sa îmbunătățit cu siguranta de-a lungul anilor. Cu toate acestea, atunci când un crescator începe să măsoare aripa si cauta tot felul de lucruri neesentiale ai putea spune că el este pe calea greșită. Unii examinatori  cauta sa acorde  o atenție deosebită lungimea celei de-a saptea reminge primara. În cazul în care acest lucru ar reprezenta realitatea de  ce nu fac un studiu la lungimea degetului mare al lui Carl Lewis și al altor alergatori? Într-adevăr, degetul mare ajută un atlet pentru a se echilibra și pentru a se  propulsa înainte, insa  putem  presupune ca atletul cu cel mai lung deget de la picior este cel mai bun atlet la sprint ?
Teoria musculaturii.
 
Aceasta este teoria cea mai misterioasă dintre cele trei. Potrivit unor surse sunt multi crescatori care  aplica de fapt, această teorie. Cu toate acestea, lungimea  uni mușchi sau masa musculara nu spune nimic despre, un atlet. Ca și in teoria ochiului si aripii un  nu trebuie sa acorde foarte,foarte mare atentie  la particularitățile  sistemului muscular al unui porumbel.
Concluzie
 
Un porumbel  de top se naste cu caracteristici bune, care fac din el un porumbel  de top și un lucru bun pentru sportul nostru că putem obține  o idee clară despre  calitățile  unui porumbel  pur și simplu angajandul in concursuri. Imaginați-vă o zi, cand un crescator  japonez ar fi în măsură să identifice campioni, la fel cum  tu identifici masculul de femela.   În acest caz, ne-ar scăpa de toate celelalte  păsări ,am putea lua doar campioni rămasi  intr-o cusca mica ca sa ii eliberam , în loc sa folosim un tren sau camioane mari ca astazi
 
Asta a fost scrisoarea care am primit-o.
 
Am încheia cu cateva intamplari  interesante:
 
Cu putin timp în urmă un crescator a văzut un campion dezvăluind tot felul de secrete, care ar fi fost ascunse în ochii unui porumbel. El ar fi putut aduna tot felul de informații de la ochi. Cu toate acestea, când a luat ziarul pentru a citi ceva ceilalți observat ca are nevoie de ochelari pentru a putea să citească. Cum ar putea fi el capabil să extragă informații din  irisul unui porumbel care este mult mai mic decât litere din ziarul său?
 
Am fost odată la un eveniment  în care o pasăre tânără a fost  scoasa la licitație ca si un cadou de la unul dintre cei mai bune crescatorii din Limburg și, eventual din  Belgia. Unul dintre ceilalti crescatori de la eveniment a luat porumbelul de patru saptamani in mana,el spune  verificand  mușchii săi că acest porumbel nu ar fi în măsură sa   acopere mai mult de 700 km. Câteva momente mai târziu am luat de asemenea puiul,am pipait   muschiul pectoral, dar am  simțit doar unor mușchi foarte slab,acest lucru este normal, mușchii pectorali ai unui pui de patru saptamani nu sunt pe deplin dezvoltati încă .Totuși nu este   crescator care ar putea spune  simtind acest  muschi ca acel porumbel nu ar putea câștiga premii în curse de peste 700 km. Acest lucru nu are  nici un sens, desigur. numai coșul poate spune cine are dreptate.
 
Tradus de Tavi - www.boian-panescu.blogspot.ro
 
Sursa : www.pipa.be